افزایش بهره‌وری در تولید و مصرف آب در دستور کار باشد/ اقتصاد آب نیازمند اصلاح

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا با بیان اینکه بهره‌وری در تولید و مصرف آب نیازمند بازتعریف براساس وضعیت‌های جدید است، گفت: اصلاح اقتصاد معیوب فعلی آب با طرح‌های مردم محور می‌تواند کمک بسیار خوبی به بهینه سازی مصرف داشته باشد.

به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز، «عباس علی‌آبادی» با بیان آنکه آب مسئله بسیار مهمی است که جزو ۱۰ چالش اصلی از سال‌های گذشته تاکنون در همه جهان بوده و خواهد بود، افزود: پیش‌ بینی‌های جهانی از آن حکایت دارد که تداوم وضعیت فعلی آب اوضاع را وخیم‌تر کرده و در کشور ما هم چنین خواهد بود.

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا خاطرنشان کرد: تغییر اقلیم بر بخش عمده‌ای از منابع آب جهانی تأثیر گذاشته و همین تأثیرات را بر منابع آبی در کشورمان داشته است.

علی‌آبادی با بیان اینکه باید نگران چالش‌های آب باشیم، گفت: پیشروی آب به دلیل آب شدن یخ‌های قطبی بخشی از سرزمین ما را تحت تأثیر قرار خواهد داد و از طرف دیگر بروز خشکسالی‌ها بخش‌های وسیع دیگری را درگیر کرده است.

وی ادامه داد: آب‌های شیرین و شور کشور هرکدام با چالش‌های جدی روبه‌رو شده‌اند و برای مدیریت بهینه این چالش‌ها باید به سمت استفاده از فناوری‌های جدید که درحال‌توسعه است، رفت.

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا با بیان آنکه افزایش بهره‌وری در تولید و مصرف آب باید به‌طور جد در دستور کار قرار گیرد، زیرا ما در مصرف آب دقت لازم را نداریم، گفت: بهره‌وری در تولید و مصرف آب نیازمند بازتعریف براساس وضعیت‌های جدید است و باید براساس شرایط هر زمان تعریف شود.

وی تولید آب را زمانی هوشمندانه توصیف کرد که با کمک اقدام‌های دانش بنیان صورت گیرد، در غیر این صورت مشکلات تولید کماکان ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا بر ضرورت بازچرخانی آب تأکید کرد و گفت: گرچه اقدام‌های برای بازچرخانی شروع شده اما کامل نیست و باید جدی‌تر گرفته شود.

علی‌آبادی اضافه کرد: آب باید باز چرخانده شده و مجدد مورداستفاده قرار گیرد که البته این موضوع نیازمند مطالعات دقیق و کاملی است که باید معایب و محاسن آن به‌طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد.

وی کاهش تلفات آب را مسئله‌ای مهم ارزیابی کرد و خواستار توجه جدی‌تر به این موضوع شد.

بخش کشاورزی با روش‌های سنتی بخش قابل توجهی از آب را هدر می‌دهد

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا ادامه داد: بخش کشاورزی با روش‌های سنتی بخش قابل توجهی از آب را هدر می‌دهد و این بخش هنوز از آب تصفیه شده استفاده می‌کند لذا مصرف آب در این بخش باید مورد مطالعه قرار گیرد که امکان استفاده از روش‌های دیگر تأمین آب در این بخش وجود دارد یا خیر.

علی‌آبادی گفت: باید اصلاح الگوی مصرف از طریق تبیین افکار عمومی جدی‌تر گرفته شود.

وی اصلاح قیمت آب را مسئله‌ای مهم در مدیریت مصرف ذکر و تصریح کرد: اصلاح قیمت باید از طریق طرح‌های مردم محور صورت گیرد تا کارایی لازم را داشته باشد.

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا ادامه داد: اصلاح نشدن قیمت آب به هدر رفت آن بسیار کمک کرده است؛ بنابراین باید برای کاهش مصرف به کمک اصلاح قیمت اقدام کرد.

کد خبر 61558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 6 =